Comunicació no sexista i inclusiva: aprofundiment (F2245f)


Cristina Vila Peñuelas
Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster d’Agent d’Igualtat entre homes i dones en l’àmbit rural a la Universitat de Lleida (2007), postgrau de Turisme Cultural a la Universitat Oberta de Catalunya (2007) i curs d’especialització en LGTBIQ* acompanyament i suport psicosocial a la diversitat de gènere i afectiu-sexual.


Curs orientat al personal tècnic de l’administració local o a qualsevol persona que tingui interès en utilitzar un llenguatge no sexista i una comunicació inclusiva a la seva feina. Cal haver realitzat algun dels cursos anteriors de Comunicació no sexista.


De 10:00 h a 14:00 h

Dies

28 de novembre

Objectiu general
Comprendre la influència de l’androcentrisme i el sexisme en la comunicació escrita, oral i visual, i desenvolupar les habilitats necessàries per redactar textos i documents amb una perspectiva inclusiva i interseccional, utilitzant una comunicació inclusiva en tots els àmbits.

Objectius específics
• Aprendre a detectar el sexisme i l’androcentrisme en la pràctica comunicativa: en el llenguatge, la representació visual, en l’expressió oral i en els diferents canals que utilitzem.
• Conèixer la perspectiva de gènere i la perspectiva interseccional per identificar diferents eixos de desigualtat: sexisme, androcentrisme, capacitisme, racisme… i veure la incidència que té en la comunicació.
• Conèixer recursos i desenvolupar estratègies per neutralitzar la pervivència dels estereotips.

• Conèixer i aplicar eines per fer visibles les dones i altres col·lectius que han quedat invisibilitzats en la llengua i en els discursos i en les representacions visuals (LGTBI, diversitat funcional i cognitiva, persones racialitzades, etc.).
• Conèixer bones pràctiques de comunicació no sexista i inclusiva.

Avaluació
S’avaluarà el curs a través de l’assistència, qüestionaris i un treball final.

Acreditació
Certificat d’assistència amb aprofitament del curs.

Gratuït

:
18/09/2024 - 27/11/2024
:
28/11/2024 - 28/11/2024
:
4
:
En linia