Abordatge de la violència filoparental i les crisis familiars (F3305b)


Álvaro Ponce Antezana
Doctor en Psicología Social (UAB) y Master en Psicoterapia Cognitiva Social (UB). Ha continuado su desarrollo profesional, especializándose en la psicoterapia centrada en la compasión (Compassion Focused Therapy CFT) con el dr. Paul Gilbert (Compassion Mind Foundation, UK), se ha formado en Psicoterapia basada en Mindfulness (AEMIND), en Mindfulness y Compasión con PhD Gonzalo Brito, y en el programa de 8 semanas de entrenamiento en la Mente Compasiva (Compassion Mind Trainer CMT) con los Drs Chris Irons y Charlie Heriot-Maitland (Balance-Mind, UK).
Soci fundador de l’Associació CONEXUS. Actualment treballa com a psicòleg, psicoterapeuta, supervisor, formador i investigador en l’Associació Conexus.


Professionals d’ajuntaments i consells comarcals de l’àmbit de l’atenció social, salut, educació, justícia o de l’àmbit psicosocial, cohesió socials, entre d’altres serveis de primera línia o d’atenció primerenca de les violències masclistes, infància, adolescència i famílies.


De 09:30 h a 14:30 h

Dies

1, 8, 15, i 22 d’octubre

Objectiu general
Proporcionar una formació sobre l’abordatge en situacions de violència ascendent o filio-parental, on els fills e filles exerceixen violència cap a les figures maternes o paternes o figures de cura.
El curs proporciona una contextualització teòrica de la problemàtica, eines per a la detecció de casos, així com la intervenció específica amb mares i pares que pateixen violència per part dels seus fills i filles, i la intervenció amb els i les joves que exerceixen aquesta violència.

Objectius específics:
Dotar a les i els professionals d’un coneixement teòric sobre la problemàtica de la violència ascendent o filio-parental.
Proporcionar eines per a la detecció de situacions de violència ascendent en les mares i/o pares que la viuen i en els i les joves que l’exerceixen, així com la derivació a serveis especialitzats.

Adquirir eines i recursos per a acompanyar terapèuticament a mares i/o pares que viuen situacions de violència ascendent, per a millorar la seva protecció i iniciar el seu procés de responsabilització en la millora de la relació.

Adquirir eines i recursos per a acompanyar terapèuticament a joves que exerceixen violència cap a les seves mares i/o pares o figures cuidadores, perquè es facin càrrec de la violència que exerceixen i emprenguin un procés per a relacionar-se de forma no violenta i respectuosa.

Avaluació
Es dur a terme al llarg de la formació i vindrà condicionada a la participació i assistència de les persones participants en les diferents sessions de la formació.
Assistència al 100% de les sessions.

Acreditació
Certificat d’assistència amb aprofitament del curs

Gratuït

:
18/09/2024 - 30/09/2024
:
01/10/2024 - 22/10/2024
:
20
:
En linia