L’antiracisme en la gestió municipal (F239c)


Desirée Bela Lobedde
Escriptora i divulgadora de l’educació antirracista


Formació orientada a personal tècnic de l’Administració.


De 10:00h a 13:00h

Dies

2 d’octubre

Objectiu general
L’objectiu general del programa és educar en l’antiracisme i fomentar una millor comprensió dels conceptes fonamentals relacionats amb la supremacia blanca, el privilegi blanc i el racisme estructural, amb la finalitat de promoure una societat més conscient i compromesa amb la justícia racial.

Objectius específics
• Augmentar la comprensió sobre què és la supremacia blanca, com opera en diferents àmbits de la vida quotidiana i les seves implicacions sociopolítiques i econòmiques.
• Educar sobre el privilegi blanc i com aquest atorga avantatges invisibles a les persones blanques, independentment de les seves intencions individuals.
• Promoure l’autocrítica i la revisió personal, per tal de reconèixer els seus propis prejudicis i comportaments racistes, conscients o inconscients.
• Fomentar un antiracisme polític que passi de la teoria a l’acció, implicant-se en la lluita contra les desigualtats racials de manera pràctica i significativa.

• Desmantellar la invisibilitat del racisme i la seva normalització, fent visibles les formes encobertes de discriminació racial i com aquestes perpetuen la violència estructural.
• Fomentar la detecció de la fragilitat blanca per part de les persones susceptibles de desplegar-la, amb l’objectiu de minimitzar les respostes defensives i facilitar converses més profundes i constructives sobre el racisme i les seves implicacions.

Avaluació
Assistència al 100% de les sessions.
Actitud positiva durant el curs.
Prova d’avaluació.

Acreditació
Certificat d’assistència amb aprofitament del curs.

Gratuït

:
18/09/2024 - 01/10/2024
:
02/10/2024 - 02/10/2024
:
2
:
Presencial
:
Dipsalut. Edifici Jaume Casademont. Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. C/ Pic de Peguera, 15 La Creueta, Girona. Aula de Formació.
Girona, Gironès