Curs per a personal operador i mantenidor de piscines d’ús públic (F103bh)

Temàtica:

Joan Godo Casamitjana

Llicenciat en Educació Física, postgrau en Gestió i Direcció de piscines. Director de la piscina municipal de Roses.


Persones responsables i operadores de manteniment de piscines i instal·lacions aquàtiques recreatives d’ús públic. Especialment dirigit a les persones que treballen als equipaments municipals de la demarcació de Girona.


De 09:30 h a 13:00 h

Dies

11, 13 i 15 de novembre de 2024

Objectius Generals

Adquirir els coneixements i les habilitats necessàries per dur a terme unes pràctiques correctes d’higiene i manteniment de les instal·lacions, tot contribuint a preservar la salut i la seguretat de les persones usuàries, segons la legislació vigent.

El Decret 95/2000, pel qual s’estableixen les normes sanitàries aplicables a les piscines d’ús públic, i el Decret 165/2001, de 12 de juny, que el complementa, estableixen que el personal d’operació i manteniment de les piscines d’ús públic tingui la formació necessària per poder garantir la salubritat, el funcionament i el manteniment de les instal·lacions.

El Reial Decret 742/2013 estableix els criteris tècnics i sanitaris de les piscines amb l’objectiu d’unificar la normativa en l’àmbit de tot l’Estat. Un dels canvis remarcables d’aquesta normativa és que fixa nous valors paramètrics, tant de la qualitat de l’aigua com de l’aire a les piscines cobertes, i la seva freqüència de mostreig.

Continguts

  • Normativa vigent aplicable.
  • Les propietats i característiques fisicoquímiques de l’aigua.
  • Característiques generals d’una piscina i el seu funcionament i manteniment.
  • Els riscos sanitaris que poden sorgir en una piscina.
  • Els programes de gestió i autocontrol.
  • Els principis bàsics de salut laboral aplicables a piscines.

Acreditació

Certificat d’assistència amb aprofitament del curs.

Gratuït

:
18/09/2024 - 08/11/2024
:
11/11/2024 - 15/11/2024
:
10.5
:
Presencial
:
Dipsalut. Edifici Jaume Casademont. Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. C/ Pic de Peguera, 15 La Creueta, Girona. Aula de Formació.
Girona, Gironès