Curs bàsic de prevenció de legionel·losi en instal·lacions sanitàries d’alt i baix risc (F105bc)

Temàtica:

Mª Àngels Rius Solé

Llicenciada en Ciències Biològiques i Bioquímica. Doctora en Química, coordinadora tècnica de l’Àrea de Química i Medi Ambient de CECAM.


Curs orientat al personal dedicat a efectuar operacions de manteniment de la salubritat de les instal·lacions d’alt i baix risc per a la transmissió de la legionel·losi, especialment dirigit a persones que treballen als equipaments municipals de la demarcació de Girona.


De 10:00 h a 14:00 h

Dies

4 de desembre

Objectius Generals

Disposar dels coneixements suficients per fer una prevenció efectiva dels riscos per a la salut derivats de la legionel·losi.

Adquirir les habilitats necessàries per dur a terme les actuacions de manteniment higienicosanitari de prevenció del risc de transmissió de la legionel·losi en aquelles instal·lacions de risc regulades pel Decret 352/2004, de 27 de juliol.

Continguts

  • Característiques bàsiques de la legionel·la, així com la normativa marc sobre legionel·losi.
  • Les instal·lacions de risc incloses en el Decret 352/2004, de 27 de juliol.
  • Les principals actuacions de manteniment, neteja i desinfecció de les instal·lacions de risc.
  • Els programes d’autocontrol i els fulls de registre corresponents.

Acreditació

Certificat d’assistència amb aprofitament del curs.

Nota informativa: Degut al canvi en la normativa de legionel·la, amb l’aplicació del nou Reial Decret de legionel·la , el RD 487/2022. Totes les persones que hagin realitzat el curs de Gestió i Control d’instal·lacions de baix i alt risc de transmissió de la legionel·losi i disposin del certificat d’aprofitament del curs emès entre el 2 de gener de 2018 i el 2 de gener de 2028 NO cal que facin la renovació del curs. Segons el RD487/2022 de requisits sanitaris per la prevenció i control de la legionel·losi, a la disposició transitòria tercera indica que es prorroga la validesa durant un termini de 5 anys de l’entrada en vigor del Reial Decret. 
En el cas, que s’hagi realitzat algun curs anterior al gener de 2018 s’haurà de realitzar de nou el curs de 25h. “

Gratuït

:
18/09/2024 - 03/12/2024
:
04/12/2024 - 04/12/2024
:
4
:
Presencial
:
Dipsalut. Edifici Jaume Casademont. Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. C/ Pic de Peguera, 15 La Creueta, Girona. Aula de Formació.
Girona, Gironès